Lektör

Lektörstjänsten är till för dig som vill ha ett professionellt och pålitligt omdöme om det du skrivit. Jag är en verksamma författare som också har erfarenhet av lektörsarbete från förlag och liknande.
– Vuxenlitteratur
– Ungdomslitteratur
– Skräck
– Fantasy
– Romantik
– Sådana som inte riktigt passar in i något fack

Beskrivning av tjänsten

När vi har fått ditt manus läser vi det och skriver ett utlåtande där vi ger dig ett utförligt omdöme om manusets innehåll och form (som en recension). Vi ger synpunkter med exempel och citat från texten. Om det behövs kommer vi att ge råd om vad som kan förbättras i texten, som t.ex. om du behöver arbeta med att fördjupa vissa karaktärer, ta bort sådant som känns överflödigt, brodera ut vissa partier, m.m.
Vi kommenterar inte stavningen, utan innehållet. För hjälp med korrektur kan vi rekommendera andra personer som vi själv anlitat.

Utlåtandet blir mellan två till fyra A4-sidor, beroende på hur tjockt manuset är. Det tar som mest sex arbetsveckor att få tillbaka utlåtandet. Det skickar vi med e-post.

För att använda våra tjänster ska manuset ha:

• 1,5 i radavstånd och marginaler på 2,5-3 cm

• Teckenstorlek – 12 punkter

• Sidnummer

• En titel eller arbetstitel

• Ditt namn, fakturaadress, telefonnummer och e-postadress

• Ska skickas som en wordfil

Priser:
100 – 150 sidor 1500:-
150 – 200 sidor 2500:-
200 – 300 sidor 3500:-
Per sida utöver 300 kostar 10:-
Önskar du en andra lektörsläsning efter att du korrigerat ditt manus kostar det 1500:- (Under förutsättning att vi har lektörsläst första rundan)

Betalning sker mot faktura då vi bekräftar att vi har fått manuset.

Lektörsutlåtandet:

Senast sex arbetsveckor (oftast tidigare) efter det att du har betalat fakturan, får du lektörsutlåtandet. Det skickas via mejl och omfattar två till fyra A4-sidor.

Manus skickas till:
miramir-verlag@gmail.com