Alvy den förlorade av M.F. Skuggeld

Release 20:e mars 2019

Alvy har alltid känt sig annorlunda och har alltid fått höra att hon är konstig. Även om det är sårande, så vet hon också att det stämmer. Hon är inte som andra. Men vad det är har hon svårt att sätta fingret på. Tillsammans med sin pappa och katten Movitz bor hon på Kungsholmen i Stockholm. Pappan reser i sitt arbete, så Alvy är ofta själv … och hon har varit ganska ensam under hela sin uppväxt.

Till synes lever hon ett normalt tonårsliv. Hon går i skolan och umgås med sin enda vän Jenny. Livet går sin gilla gång. Men en dag händer något som sätter hennes värld i gungning. Något som hon först har svårt att tro att det är sant.

Läs mer om Skuggeld här.

Läs några sidor ur boken här.

Fin recension av Jenny Bibliotek.
Slutet på boken lämnade mig mig med hakan i golvet och bok nummer två kan inte komma ut fort nog. Det här var en klockren debut inom genren.

Recension från Jennies boklista: Spännande, stark och fängslande!

BTJ-häftet nr 8, 2019. Lektör Anna-Karin Närkling: Alvy – den förlorade är en fantasybok med en egen stil. Det är en kul idé att låta fornnordisk mytologi möta det moderna Stockolmslivet och att krydda berättelsen med fasa. Författaren berättar en kuslig historia föredömligt rappt med distinkta beskrivningar. Olika karaktärer skildrar berättelsen ur olika perspektiv i text, minnen och drömmar. Det här är en bra och annorlunda fantasybok för ungdomar och unga vuxna.

Bloggen lagomlycklig.nu skriver: Det här var en mycket trevlig läsning som passar för alla som gillar hisnande äventyr i högt tempo!
Läs hela recensionen här.

Finns att köpa bl. a. hos Whip Media och Fantastikbokklubben.