Daniel Andersson

Daniel bor i Enköping tillsammans med sambo och två barn. Till vardags jobbar han som byggnadsingenjör, påtar i trädgården och har en dragning åt fiske och friluftsliv.

Skrivandet har funnits vid hans sida sedan barnsben, som en upptäcktsresa till främmande världar för sig själv och skrivbordslådan. Berättelser om superhjältar, sjörövare och svärdssvingande krigare varvades med deckare, rymdskepp och spionnoveller.

Daniel vann bland annat Sommarens Novell 2015 med deckarnovellen Tre år och elva dagar på dåvarande kapitel1.se, men det dröjde till 2020 innan han blev publicerad i novellantologier med Råttorna (Det var inte jag! Joelsgården Förlag) och Operation Nikolaus (Jul igen, Nohiding Förlag). Fler noveller är antagna, och han fick även ett hedersomnämnande i 2020 års upplaga av Fantastiknovelltävlingen.

Det Daniel skriver tenderar att innehålla spänning, äventyr och action och hamna någonstans inom fantastiken, oftast med en dragning åt heroisk fantasy, rymdopera eller urban fantasy, men han gillar att blanda och ge och att inte känna sig bunden till en specifik genre.

Den kommande romanen En natt i Logtown City här på Miramir Förlag är Daniels debut som romanförfattare.

Följ Daniel på:
*Instagram: s.l.daniel_andersson
*Facebook: Daniel Andersson – författare
*Hemsida: danielandersson.se