Järvflickan av David Renklint

Kusin Aron bor i Fårporten, en liten by på en obestämd plats, i en obestämd tid. Gränsen till byn utgörs av de omärkta träkorsen under vilka kusinerna begraver änglarna, de dödfödda barnen som deras gud Den Siste Av Dagar tar hem.

På grund av sin syssla tvingas Aron ut i skogen som ingen annan vågar vara i och det är där han ser järvflickan. Hon som påminner om en ängel, men med ögonen för långt isär och klumpfötter vikta under sig. Hon som med öppna sår och stanken av död omöjligt kan vara vid liv.

Vad vill hon Aron? Varför hemsöker hon honom i hans mardrömmar? Frågorna blir snabbt fler och fler, men Fårporten är ingen plats för den som söker svar. De andra kusinerna och byns ledare uppskattar inte frågor. Samtidigt ökar järvflickans hemsökelser och kusin Aron måste försöka rädda sig själv.

Recensioner

Ljudboksrecensioner skriver: Renklint har i Järvflickan lyckats hitta en lite unik touch, det är en annorlunda skräckupplevelse. Något jag verkligen älskar är språket. Det är vackert, genomtänkt och har ett riktigt bra flyt som gör att jag gärna läser typ fem-tio sidor fler åt gången än jag från början tänkt.

Finns att köpa hos Fantastikbokklubben.