För evigt din av Janne Persson

Kan ditt medvetande finnas på en annan plats än i din hjärna? Vad händer när människa och maskin smälter samman till ett? I strävan efter att skapa evigt liv finns vinnare. Men även de vars fysiska kroppar måste offras.

När Lars Grip, den kände hjärnforskaren och föreläsaren på KTH, frågar om Sofia vill assistera honom i ett ”projekt”, blir hon inte bara smickrad. Det väcker även något annat inom henne. Sofia är 24 år. Lars är minst tjugo år äldre och gift med Anna som blivit totalförlamad efter en dykolycka. Utan att egentligen veta vad projektet handlar om flyttar Sofia in i båthuset nedanför det gamla stenbrottet på Färingsö. Hon får varningar från oväntat håll om att Lars har en dold agenda. Är experimenten de utför i det gamla arkivrummet verkligen etiska och lagliga? Efter en tid förstår Sofia att hon inte bara är Lars assistent. Hon börjar ana att hon har en annan roll i hans skådespel.

För evigt din gavs ut som ljudbok först och har fått lysande recensioner. Läs bl. a. Svenska Böckers recension här.

Recension från Jennies Boklista: Spännande, fascinerande & läskig!

Tusen sidor ”Det är en skrämmande, verklighetsskildrande framtidsroman, där artificiell intelligens och teknologi har kommit ännu längre än idag.” 

Marias Bokhylla gav För evigt din 4,5/5! 

Läs om Janne Persson här.

Köp den hos Fantastikbokkubben