Janne Persson

Finns det likheter mellan en fiktiv berättelse och marknadskommunikation? Om du frågar Janne är svaret ja.

– I bägge fallen handlar det om att nå en förändring hos mottagaren, säger han. Att få människor att tycka, känna, älska, hata, förföras och förundras. Något som leder till skillnad på ett personligt plan.

Att hans arbete som copywriter går hand i hand med författandet är en självklarhet. Han säger att det ena ger energi till det andra. Janne skriver brett – allt från skräck och fantasy/sci-fi till magisk feel good, barnböcker på rim och böcker inom personlig utveckling.

År 2004 skrev Janne den filosofiska romanen ”Vägen till Aranea”, som kom ut som ljudbok i april 2019. Det var startskottet för hans författande. 2006 skrev han (under pseudonymen Erik Nergaard) novellsamlingen ”När allt kom omkring – berättelser att tro på om man vill”. Samtliga noveller i samlingen finns även de som ljudböcker.

På Storytel, BookBeat och Nextory hittar du fler av Jannes böcker – bland annat skräckromanen ”För evigt din”. Det är Jannes debutroman som också finns som tryckt bok och e-bok hos Miramir Förlag.

Janne har även givit ut boken ”Livet 2.0” (personlig utveckling) på egna förlaget Kadabra. ”Livet 2.0” kommer under 2020 sättas upp som musikal i Stockholm. Just arbetar Janne med ”Drömtjuvarna” som är en ungdomsfantasy som utspelar sig i samma universum som ”Vägen till Aranea”.

Janne driver sedan 2012 reklambyrån Salabim och sedan 2017 även Kadabra – ljudboksförlaget.

Intervju med Janne Persson i Mälarö Tidning.