Janne Persson

Finns det likheter mellan en fiktiv berättelse och marknadskommunikation? Om du frågar Janne är svaret ja.

– I bägge fallen handlar det om att nå en förändring hos mottagaren, säger han. Att få människor att tycka, känna, älska, hata, förföras och förundras. Något som leder till skillnad på ett personligt plan.

Att hans arbete som copywriter går hand i hand med författandet är en självklarhet. Han säger att det ena ger energi till det andra. Janne skriver brett – allt från skräck och fantasy/sci-fi till magisk feel good, barnböcker på rim och böcker inom personlig utveckling.

År 2004 skrev Janne den filosofiska romanen ”Vägen till Aranea”, som i juni 2018 kommer komma som ljudbok. Det var startskottet för hans författande. 2006 skrev han (under pseudonymen Erik Nergaard) novellsamlingen ”När allt kom omkring – berättelser att tro på om man vill”. Samtliga noveller i samlingen kommer finnas som ljudböcker under 2018.

På Storytel och Nextory hittar du fler av Jannes böcker – bland annat skräckromanen ”För evigt din”. Det är Jannes debutroman som utkommer som tryckt bok och e-bok hos Miramir Förlag under 2018.

Janne driver sedan 2012 reklambyrån Salabim och sedan 2017 även Kadabra – ljudboksförlaget.

Intervju med Janne Persson i Mälarö Tidning.