Musikpensionatet av Kristina Suomela Björklund

Alexandra har alltid älskat musiken, älskat att spela, och vi ung ålder kämpat sig till en plats i en väl ansedd orkester. Men så en dag börjar allting falla samman. Inspirationen vill inte infinna sig och när Alexandra kommer på sin älskare Patrik med en annan kvinna får hon nog.

För att komma bort från allt bokar hon en resa till en liten alpby i Schweiz, men när hon kommer fram till den pittoreska byn möts hon av en sorglig verklighet. Skidliftarna står stilla, hotellen tomma och de enda som besöker byns restaurang är invånarna själva. Turisterna har sedan länge slutat komma och gatorna ligger öde. Kan Alexandra göra något för att hjälpa den lilla byn och samtidigt hitta tillbaka till sig själv?

”Musikpensionatet” är en varm feelgood-roman om att hitta sig själv och våga leva livet fullt ut.

Köp den hos Whip Media!


Recensioner:

@fattigstudent9: En klassisk feelgood med fantastiska miljöbeskrivningar som skildrar vänskap och kärlek på ett trovärdigt sätt. Jag är definitivt sugen på en resa till Schweiz så fort pandemin är över.
Boken tar dessutom upp aktuella problem så som utbrändhet och arbetskulturen med stress och press och faran med att glömma bort att njuta av livet. Språket och dialogerna flyter fint och den lämnar en med en varm känsla, längtan att åka till Schweiz och möjligtvis en inspiration till att spela ett instrument.
Läs den och njut!


@stinas_boksida: Wow vilken underbar feelgood om att hitta sig själv. Jag var fast direkt och sträckläste sen boken. Så mycket kärlek och vänskap. Att se byns gemenskap, där alla hjälps åt. Jag blir så glad av att läsa den.
Miljöbeskrivningarna är underbara liksom karaktärerna. Jag vill bara åka dit och hänga med gänget.

Jag hoppas det kommer en fortsättning. Gillar du feelgood är detta en bok du måste läsa.


@anettes_lilla_bibliotek: Musikpensionatet är en varm, mysig och lättläst feelgoodroman. Efter första kapitlet var jag fast, sträckläste boken.
Blir varm i hjärtat att läsa boken. Underbara miljöbeskrivningar som gör att man vill åka till Schweiz och bo på pensionatet, och uppleva den mysiga stämningen i byn.


@_enbokiveckan__: Betyg 4/5
För varje blad jag vände fördjupades mina känslor för var och en av karaktärerna. Jag kom på med mig själv med att sitta och le vid vissa tillfällen och vid andra var jag nära gråten.
Det är en härlig feelgood som jag varmt kan rekommendera om du, som jag, för en stund vill komma bort. Det ligger en genuint mysig stämning över byn där jag gärna hade stannat.


@alska_att_lasa: Det här var en bok för mig. Har aldrig varit i Schweiz, men författaren beskriver både miljö och pensionat så verkligt så jag har checkat in och ut flera gånger hemifrån. Rekommenderas till alla!