Europa Pandemus av Peter Westberg

En fredagsnatt i maj slocknar plötsligt samtlig kommunikation mellan Spanien och omvärlden strax efter rapporter om en serie attacker som verkar kopplade till varandra.

I Spanien vaknar folket upp till en levande mardröm när det visar sig att en livsfarlig smitta, som verkar göra folk aggressiva och okontrollerbara, börjat spridas som en löpeld.

När nyheter om katastrofen når ut gör grannländerna vad de kan för att försöka hindra smittan från att spridas över gränserna, men hur kontrollerar man horder av flyende människor?

Vad händer när samhället kollapsar? Vad är människor villiga att göra för att rädda sig själva?

I ”Europa Pandemus” får vi följa en kamp för överlevnad i en värld som plötsligt kastats in i ofattbart kaos. En värld där det står klart att hotet inte enbart utgörs av de smittade …

Recensioner:

Jag vill verkligen lyfta den här boken. Jag sträckläste den, lade allting åt sidan och gav mina sista semesterdagar raklång på soffan och bara plöjde rakt igenom. En bok på 323 sidor, poff, borta. Två dagar. Det brukar ta ett par veckor. 
  Boken berör med sina olika människoöden. Man får följa ett par grupper; främst en från Spanien där utbrottet börjar, och en i Sverige. Däremellan får man även en inblick i militärens arbete (som känns helt autentiskt) och hantering av vad som visar sig vara en smitta, ett terrordåd. Man får följa med på jakten efter säkerhet, anhöriga, överlevad. När man pressas till sitt yttersta – vad är det egentligen som blir viktigt? 
Åsa Persson – Författare till Skuggor av hopp och Skuggor av ljus.


Bokhuset Ax: En härlig apokalyps att njuta av i sommarvärmen. Läs hela recensionen här.


Fascinerande, underhållande & rafflande!      
Jennies boklista


Något mer otäckt får vi leta länge efter. Denna skräckroman bjuder spänning från första till sista sidan. 
Monica Ivesköld


Det finns ett stort problem med boken, och jag hoppas på att författaren rättar till detta snabbt. Det är när sista sidan är utläst så vill man ha nästa bok. För jag kan säga att den inte är avslutande och jag misstänker att det minst kommer en bok till. Och den boken vill jag ha nu.  
Håkans hylla


Köp den hos Fantastikbokklubben.