Tobias Robinson

Tobias Robinson skriver berättelser som skiftar mellan melankoli och komik med hjältar som är lika taffliga och osäkra som författaren (och läsaren) själv. Berättelserna utspelar sig oftast i vår vanliga värld i en magisk version där vampyrer och magiska brygder har samma självklara plats som revisorer och mobiltelefoner, men ibland skapar han helt egna sagovärldar som i kommande Kolsvart och gruvsjuan. Surrealistiskt är det ord Tobias själv väljer för att beskriva sina berättelser. Författare som Tobias själv tycker att han liknar i stil är till exempel Neil Gaiman, Christoper Moore, Arto Paasilinna, Terry Pratchett och Jasper Fforde.

Som de flesta författare har Tobias alltid hittat på små berättelser, men började inte ”på riktigt” förrän 2014 med en bok som fortfarande inte är färdig. Tobias har tidigare gett ut fyra fristående e-noveller: GelatoHubertusjakten och En decemberöverenskommelse år 2018 samt Flickan i tavlan år 2020. Han kom på prispallen i Fantastiknovelltävlingen 2020 med novellen Drottningen. Romandebuten kom 2022 med Norna. Samma år medverkade Tobias i novellantologin Blodets makt med novellen Näringsvärdet i människoblod.

I sitt riktiga liv arbetar Tobias med att utveckla system för bättre användning av geologiska naturresurser. Geologi är egentligen den ultimata episka berättelsen och finns ofta med på något sätt i berättelserna. Berättelserna skriver Tobias för att åtminstone på fritiden få slippa hålla sig till fakta – och kanske också för att peta lite extra i sina, och andras, mänskliga svagheter och styrkor.

Under vintern 2022 eller våren 2023 kommer Tobias roman ”Kolsvart och gruvsjuan”.

Facebook: Tobias berättelser  (https://www.facebook.com/Tobiasberattelser)

Instagram: tobias.robinson.75

Blogg: https://tobiasrobinsonforfattare.blogspot.com/