Ny novelltävling! Tema Folktro

Nu är det dags för en ny novelltävling! Temat är folktro och vi söker 30 noveller till en antologi som kommer att publiceras under 2019. Deadline 31.12.2018 så DU har alltså gott om tid på dig.

Regler:

För att vara med och tävla måste du vara 18 år eller ha målsmans tillstånd.

– Novellen måste ha temat folktro.

– Bidraget får ej vara tidigare publicerat

– Namnge filen med ditt namn och novellens titel i .docx format (ej PDF) och skicka ditt didrag senast den 31:a december 2018 till miramir-verlag@gmx.ch. Ange ”Folktro” i ämnesraden. Se till så att sidorna är numrerade, Times new Roman, storlek 12 och med 1,5 i radavstånd.

Novellen måste kunna kategoriseras till skräck / spänning och får även ha inslag av fantasy. Den ska inte vara längre än 10’000 ord.

Upphovsrätt:
Genom att skicka in novellen ger du Miramir Förlag rätten att använda ditt verk i antologin, oavsett vilket format förlaget väljer att använda; pappersbok, e-format eller som ljudbok.

Du behåller rätten till din egen novell och kan publicera den i andra sammanhang.

Medverkande i antologin får ingen ekonomisk ersättning men erhåller det traditionella författarexemplaret och har möjlighet att köpa loss exemplar till ett lägre pris för egen försäljning.

21 thoughts on “Ny novelltävling! Tema Folktro

 1. Ska temat vara en folktro som redan finns, typ handla om näcken eller tomtar? Eller ska det vara något nytt helt påhittat?

 2. Pingback: Kurs – mwb75
 3. Hej! Jag ser det står största antalet sidor men inte minsta. Jag har skrivit en novell på en och en halv sida. Är det för lite? Mvh Anna

  1. Det finns inget minsta antal sidor. Du är varmt välkommen att skicka in det du skrivit,

   /Kristina

 4. Hej!

  Vilken rolig tävling. Ser fram emot att vara med och tävla.

  Får man skriva mer än en novell? Eller är det endast en per person? 🙂

  Med vänliga hälsningar,
  Sanna

 5. Hej! Så säg att jag vill skriva om ett kapitel ur en framtida bok till en självstående novell och lämna in den – kan jag fortfarande behålla novellen i boken och publicera den hur/var/när jag vill? Utan att jag kliver er på tårna?

  MVH Johan

  1. Hej Johan! Ja det kan du göra, den ska bara inte ha varit publicerad innan antologin kommer ut.

   Med vänliga hälsningar
   Kristina

 6. Väldigt intressant tävling. Undrar om det är begränsat till just nordisk folktro eller kan man använda andra kulturers folktro eller till och med blanda mellan olika?

 7. Hej!
  Jag undrar vad som menas med folktro? Menar ni inom religion eller kultur? Jag undrar också om man får skriva med sitt egna stil, alltså att man skriver till exempel på ett modernt språk som de flesta ungdomar talar? Kanske en liten konstig fråga men vilken stil eller språk novellen har är viktig tycker jag 🙂
  Tack i förhand!
  Mvh
  Nadia

  1. Hej Nadia!

   Ja, folktro är kanske ett brett ord. Själv tänker jag då på svensk folktro om troll, älvor, vättar, Näcken osv Men det är upp till var och en hur man tolkar det. Visst får man skriva på modernt språk.
   Vänliga hälsningar
   Kristina

 8. Hej!
  Jag undrade om man behöver nämna vad för aspekt av folktro det är i novellen? Till exempel om man skulle skriva om troll, räcker det att beskriva dem eller behöver man nämna att det är troll?
  Sabina

  1. Hej Sabina!

   Nej, det behöver du inte nämna. Det räcker med att du beskriver det.

   Vänliga hälsningar
   Kristina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *